↑ Terug naar De Elfenheuvel

Interview schrijver van De Elfenheuvel

 VRT / Gert Goovaerts |  KetnetFansite |  24 februari 2013

Gert Goovaerts klinkt je waarschijnlijk niet zo bekend in de oren maar toch is hij al belangrijk geweest voor Ketnet. Gert heeft het scenario en de boeken van De Elfenheuvel geschreven. 

Hoe ben je tot het idee gekomen om De Elfenheuvel te maken?

Het was tijdens een lange wandeling door de bossen en meersen in mijn streek dat ik het idee kreeg om een verhaal te vertellen rond een jonge elf die verbannen wordt naar onze wereld. Ik combineerde dit idee met enkele ideeën uit een stripverhaal dat ik als dertienjarige had getekend. Daar gingen een elf, een kabouter en een pinker (een soort vriendelijke duivel) in de Tussenwereld op zoek naar het magische zwaard Oxus.

Geloofde je vroeger dat Elfen echt bestonden?

Ik geloof nog altijd in elfen. Het is niet omdat we ze niet vaak zien dat ze niet bestaan. Als de zomer lang en heet is, zweven soms in de meersen achter ons huis dwaallichten rond. Wondermooi, maar gevaarlijk.

Heb je productiehuizen gecontacteerd of ze geïnteresseerd waren in het maken van een reeks rond elfen?

Ketnet was op zoek naar een leuke maar ook spannende reeks met een tikkeltje magie. Samen met een collega heb ik het idee rond de verbannen elf verder uitgewerkt tot Ketnet het helemaal zag zitten. Ik ben dan het verhaal en de scenario’s beginnen schrijven. De productie was in handen van de VRT zelf.

Een zelfportret van Gert

Alles bij elkaar hebben we er elf maanden aan gewerkt. Gelukkig moest ik niet alles alleen doen. Ik kreeg hulp van twee hardwerkende medewerkers, Lynnsey en Mathias.

Wie is je favoriete personage?

Ik zie alle personages even graag. Het zijn dan ook een beetje mijn kindjes. Ik hou van Dagmars koppigheid, van Saartjes opgewekte karakter en Wiki’s talent voor toestanden. Kyan is een held, al weet hij dat zelf niet. En Maud is de ondeugende kapoen bij uitstek. Je kan niet kwaad op haar blijven hé?
Tja, en Wobbel… Wie houdt niet van Wobbel?

Hoe heb je Wobbel bedacht?

Ik vond dat Dagmar een reisgezel nodig had, een huisdier, en begon te tekenen. De naam Wobbel leende ik van een liedje ‘The Wobble’. In dat liedje is het de naam van een dans.

Heb je een ‘wist je datje’ voor de bezoekers?

Er liggen nog een aantal verhalen over Dagmar en co in mijn lade. Ik heb ook het verhaal over de jeugd van Dagmar geschreven, hoe Mara en Dagmar elkaar leerden kennen, Dagmars eerste avontuur met Wobbel en zijn kennismaking met de bende van Jakalokidon. Maar of jullie die verhalen ooit te zien of te lezen krijgen staat nog niet vast.

Heb je de set van De Elfenheuvel vaak bezocht?

Zo vaak ik kon. Het is fantastisch om te zien hoe met hoeveel liefde de mensen van de productie onze fantasie tot leven brachten. Ik ben hen daar erg dankbaar voor.

Wat kunnen we nog verwachten in het laatste seizoen?

Het is een bijzonder spannend seizoen waar van Dagmar en co zowat alles fout loopt wat kan fout lopen. En dat terwijl de klok tikt. Het Grote Kantelmoment komt eraan.
En jullie gaan natuurlijk te weten komen wie die andere elf is die in de mensenwereld rondloopt. Dat wordt een serieuze verrassing. Kan iemand raden wie het is?
Er duiken ook twee zussen op die onze vrienden het leven knap lastig maken.

Het derde seizoen is te zien vanaf maandag 25 februari op Ketnet!