zaterdag en zondag om 16u30

Zoeken

Ketnet Hits top 3

13 september 2014

JUNIOR MUSICAL

Kadanza

GERS PARDOEL

Louise

ARIANA GRANDE

Problem

Nieuw vanaf september

Recent nieuws

ROX

Rick, Olivia en Xavier: drie jonge helden met speciale talenten én een nog veel specialere auto: de biologische superwagen ROX. In het grootste geheim worden ze door hun opdrachtgever ‘de kolonel’ ingeschakeld om misdaden op te lossen. Of beter nog: te verijdelen. Daarbij gaan ze volgens het guerrillaprincipe te werk: ze komen, ze gaan over tot de actie en ze verdwijnen weer. Falen is geen optie.

De personages

Rick
Rick is de jongste van het team. Hij is 17 jaar en uitgegroeid tot een computergenie in de ruimste zin van het woord. Hij heeft geen ouders meer en beschouwt het team als zijn enige familie. Computers hebben geen geheimen voor Rick, netwerken infiltreert hij zonder moeite. Satellietsystemen, GPS, analoge en digitale radio’s en beeldzenders doorgrondt hij als geen ander. Hij denkt als het ware in ‘bits and bytes’. Dat maakt hem af en toe wat wereldvreemd. Op school gaat het minder goed, ondanks zijn intrinsieke slimheid. Wat is de zin van leren, als je alles op het internet kunt terugvinden? Rick haat turnen, zwemmen, taal, geschiedenis, chemie en aardrijkskunde. Hij moet geregeld zeer creatief uit de hoek komen om weg te geraken van school en aan de slag te kunnen met het ROX-team.

 

Olivia
Olivia is een prachtige verschijning. Het soort meisje dat bloedmooi is zonder dat ze het zelf beseft. Ze is bovendien heel intelligent. Olivia had het thuis niet zo breed en kreeg niet alles zomaar in de schoot geworpen. Zij heeft hard moeten werken en knokken om er te komen. Maar dankzij haar intelligentie is ze er steeds in geslaagd de juiste studiebeurzen te pakken te krijgen. Ze zit bij ROX omdat het haar roeping is. Ze kan geen onrecht verdragen en ze is eigenlijk ook wel dol op avontuur. Olivia is iets jonger dan Xavier, maar veel rijper en verstandiger. Olivia is belezen en heeft smaak wat muziek en eten betreft. Ze eet en leeft gezond omdat ze dat op de eerste plaats aangenamer vindt. Olivia is de ‘acteur’ in het team. Ze switcht vlot van het ene naar een ander personage. Ze is specialist in vermommen. Ze is een kameleon die mensen makkelijk op een verkeerd been zet.

Xavier
Xavier is een knappe atleet met een mooi gespierd lichaam. Er is geen sport die hij niet beheerst. En hij wil altijd winnen. Xavier bestuurt ROX. Hij heeft een haat-liefde verhouding met de prachtige wagen. Enerzijds geniet hij van de power van de blinkende bolide, anderzijds lacht hij eerder groen om de lichtjes spottende opmerkingen van de auto. ROX kent namelijk het zwakke punt van Xavier: omdat studeren nergens voor nodig was (hij heeft rijke ouders en leeft nog steeds op hun kosten), is hij niet bepaald superintelligent. Laat staan  belezen. In de krant bladert hij meteendoor naar de sportpagina’s. Xavier is voortdurend op zoek naar kicks en die vindt hij in het werk voor ROX. Soms meer dan hem lief is.

 

De kolonel
Het ROX-team krijgt zijn opdrachten van een man die ze enkel kennen als ‘de kolonel’. Hij is een oudere militair van midden in de vijftig. Hij is bevoegd voor de nationale veiligheid, maar is eigenlijk een angstige zenuwpees die vooral bang is voor gezichtsverlies.

Joske
Terwijl de handige computerwizz Rick, de knappe en slimme Olivia, de stoere Xavier en de veelzijdige Rox de wereld redden, heeft huishoudster Jozefien, liefdevol Joske genoemd, in het Rox-labo alles onder controle. Want van tijd tot tijd moet er ook gegeten en opgeruimd worden, of moeten vuile kleren worden gewassen. Maar Joske is meer dan huishoudster alleen. Ze is het luisterende oor voor de problemen van de Rox-jongeren. Rick, Olivia, Xavier en zelfs Rox luchten regelmatig hun hart bij haar. Met de missies heeft Jozefien op het eerste zicht niets te maken. Maar als in één van de afleveringen het einde van de wereld dreigt, schakelt de kolonel niet alleen Team Rox, maar ook Jozefien in. Falen is op dat moment voor niemand een optie!

ROX
ROX is een biologische superauto. De eerste en enige in zijn soort. De auto rijdt op ‘lucht’ (oxygen) die hij uit de omgevingsatmosfeer haalt. Vandaar ook zijn naam: Ridin on OXygen. Daardoor kan hij oneindig lang rijden en vormt hij geen belasting voor het milieu. Maar hij kan ook ‘zonder lucht geraken’ of bevangen worden door slechte lucht. ROX is niet alleen een superauto, hij is ook de biologische mainframecomputer van onze helden.

ROX heeft twee betekenissen:

  • riding on oxigen
  • Rick, Olivia en Xavier

Extra

De eerste aflevering van ROX was op 26 november 2011 te zien op televisie.

  

Ontdek meer over ROX

Over KetnetFansite

Advertentie

KetnetFansite

KetnetFansite werd in 2010 opgericht als kleinschalige fansite over tv-zender Ketnet. En nu, in 2014, vind je hier honderden pagina's en nieuwsberichten boordevol informatie.

Over ons - Contact

Dit is een fansite van Ketnet en geen website van VRT.

© 2010-2014