↑ Terug naar J

Junior Eurosong 2012

 VRT |  Ketnet en KetnetFansite |  31 juli 2012

Eén meisjesgroep, twee duo’s en zes individuele jonge artiesten wagen in Junior Eurosong hun kans om ons land op zaterdag 1 december te vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival in Nederland. De negen acts worden begeleid door drie topcoaches, stuk voor stuk autoriteiten in de muziekwereld: Brahim, Kathleen Aerts en Ronny Mosuse. Zij nemen elk drie kandidaten onder hun hoede. Junior Eurosong staat dit jaar in het teken van de superprofessionele à la carte opleiding die de coaches voor hun juniors hebben uitgestippeld. Hoe die eruitziet, kunnen de Ketnetters samen met presentator Niels Destadsbader volgen op Ketnet en Ketnet.be.

De presentator

Niels Destadsbader (23) neemt dit jaar de rol van Kristien Maes over als presentator van ‘Junior Eurosong’. Niels heeft zelf ook heel wat muzikale ervaring en is dus goed geplaatst om de juniors en de kijkers doorheen dit grote avontuur te gidsen.

In 2009 haalde hij de finale van ‘Steracteur Sterartiest’. Dat jaar werd hij met het nummer ‘Jij bent van mij’ ook bekroond op de ‘Radio 2 Zomerhit’ in de categorie beste kids-pop. Niels treedt solo op en met zijn groep, en maakte al diverse singles. Maar hij is natuurlijk vooral bekend als Ketnet-wrapper en acteur in ‘De Elfenheuvel’, ‘Amika’, ‘Spring’, ‘FC De kampioenen’ en andere tv-reeksen en theaterproducties.
Niels heeft ‘Junior Eurosong’ altijd van nabij gevolgd. In de editie 2009 trad hij zelfs op als coach van enkele juniors.

Niels kijkt uit naar het ‘Junior Eurosong’-avontuur: “Toen ik drie jaar geleden coach was van Anke, Thomas en Pjotr heb ik van nabij kunnen zien wat een geweldige ervaring ’Junior Eurosong’ is voor de kinderen en hoe intens ze het beleven. Zelf heb ik destijds meegedaan met ‘Steracteur Sterartiest’ en toen heb ik persoonlijk kunnen vaststellen dat zo’n wedstrijd toch best wel spannend is voor de deelnemers. Die ervaring zal ik goed kunnen gebruiken om de kinderen te begeleiden. Want ik mag dan wel de presentator zijn, ik denk dat ik me toch ook wel een beetje de ‘grote broer’ van de juniors zal voelen. Ook voor mij wordt het trouwens een spannende gebeurtenis, want het is de eerste keer dat ik zo’n grote liveshow zal presenteren.”

De kandidaten

Voor meer info over de kandidaten kan je hier terecht.

Het groepslied

Het groepslied is zoals elk jaar heel vrolijk en aanstekelijk. Je vind hier de songtekst. De andere songteksten en de liedjes vind je hier terug.

‘Junior Eurosong 2012′ op tv

  • de finaleweek: vanaf maandag 1 oktober (telkens om 18u25, van maandag 1 tot woensdag 3 oktober drie voorrondes op Ketnet, op donderdag 4 oktober een special met een kijk achter de schermen
  • live finaleshow: op zaterdag 6 oktober (om 8u30 u, met op zondag om 16u30 een herhaling)
  • Junior Eurovisiesongfestival: op zaterdag 1 december op één (met een herhaling op Ketnet)

De voorrondes

 VRT |  KetnetFansite en Ketnet |  1 oktober 2012 De drie voorrondes Op maandag 1, dinsdag 2 en woensdag 3 oktober zijn er drie voorrondes. In elk van die voorrondes zetten de drie coaches ieder één van hun poulains in. Er komen dus telkens drie kandidaten tegen elkaar uit. De acts worden beoordeeld door Ronny, Kathleen en …

Bekijk pagina »

De kandidaten

Bekijk pagina »

Songteksten

 VRT |  KetnetFansite |  31 juli 2012 Op deze pagina vind je alle songteksten van de Juniors.

Bekijk pagina »

De coaches en producers

VRT | Ketnet | 12 september 2012 Junior Eurosong staat dit jaar in het teken van de individuele coaching. Vele kandidaten zetten hun eerste stapjes in de muziekwereld en staan voor de allereerste keer op een podium voor een groot publiek. Ze worden daarbij niet aan hun lot overgelaten, want ze krijgen een opleiding door …

Bekijk pagina »